Glasvezelbehang kopen

Als je geïnteresseerd bent in het laten aanbrengen van glasvezelbehang, heeft Vliesbehanger.com momenteel een geweldige aanbieding voor slechts €12,99 per vierkante meter.

Deze prijs is inclusief behangen, sauzen en het benodigde materiaal! Het werk dat wij afleveren valt onder de welbekende stuclook. Naadloos en super strak.

Om een goed beeld te krijgen van onze organisatie raden wij aan om onze video´s en reviews te bekijken. De afgelopen 20 jaar hebben wij er meer dan 1000 verzameld!

Je kunt door ons glasvezelbehang laten aanbrengen en verven. Maak gebruik van onze actie en ontvang binnen 24 uur een gratis offerte per mail.

Glasvezelbehang

Glasvezelbehang glad voor nieuwbouw

Overweegt u om glasvezelbehang in een gladde uitvoering te laten aanbrengen? Dat is een veelgekozen optie voor nieuwbouwwoningen.

In nieuwbouwwoningen zijn de muren vaak niet afgewerkt of niet naar wens. In zo’n geval is glasvezelbehang een uitstekende keuze.

Bovendien hoef je niet alle muren te laten stuken om een glad resultaat te krijgen. Renovatievlies, in de vorm van glasvezelbehang, zorgt voor strakke en gladde wanden.

Als je streven naar strakke wanden adviseren wij ook om te kijken naar andere opties zoals vliesbehang, glasvliesbehang, renovliesbehang en stucbehang.

Glasvezelbehang voor wanden en plafonds

Naast gladde wanden biedt glasvezelbehang ook voordelen voor het plafond. Het is een duurzaam behang en heeft een hoge stootvastheid.

Wat betreft de afwerking kan het worden afgestemd op de kleuren die in uw openbare gebouw worden gebruikt. Dit geldt zowel voor de kleur als voor de uitvoering.

U kunt kiezen voor strak behang met een gladde uitstraling of voor behang met een structuur. Na het aanbrengen kan ons professionele behanger het glasvezelbehang ook professioneel afwerken in de gewenste kleur.

Naast glasvezelbehang zijn er ook goede alternatieven beschikbaar, zoals bouwbehang, glasweefselbehang, fleecebehang, renovatievliesbehang en renovatiebehang.

Duurzamer en goedkoper dan stucwerk

Glasvezelbehang staat bekend als een duurzame en kosteneffectieve oplossing voor wandafwerking. Het is geschikt voor zowel lange en hoge muren als kleine ruimtes. Het wordt veelvuldig toegepast in verschillende sectoren, variërend van ziekenhuizen tot kantoren.

De combinatie van kosteneffectiviteit en duurzaamheid biedt tal van voordelen en wordt daarom vaak verkozen. Om die reden bieden wij de mogelijkheid om tegen een zeer gunstig tarief gebruik te maken van onze professionele glasvezelbehangdiensten.

Kenmerken:

 • Geschikt voor zowel de zakelijke sector als de publieke sector
 • Hoge stootvastheid
 • Duurzaamheid
 • Kosteneffectief

Glasvezel ondergrond

Glasvezelbehang heeft vele voordelen, waaronder de mogelijkheid om verschillende soorten ondergronden te bedekken.

Glad glasvezel kan worden aangebracht op diverse ondergronden, zoals gipsplaten, wanden van nieuwbouwwoningen, houtvezelplaten en spuitgips.

Het aanbrengen van behang op stucwerk of glasvezelbehang op beton vereist uiteraard de nodige kennis en vaardigheden. Dit geldt eigenlijk voor elke soort ondergrond.

Het is belangrijk om te zorgen voor een goede voorbereiding en een juiste techniek bij het aanbrengen van glasvezelbehang op specifieke ondergronden.

Is je muur beschadigd? Kies voor glasvezelbehang!

Behang op basis van glasvezels is inderdaad ideaal om beschadigde muren op een voordelige en aantrekkelijke manier af te werken.

Het uiteindelijke resultaat hangt echter af van de mate van beschadiging. In het geval van ernstige beschadiging van de wand zijn er herstelwerkzaamheden nodig voordat het behang kan worden aangebracht.

Het is belangrijk op te merken dat dit type behang niet alle onregelmatigheden volledig verbergt. Kleine scheurtjes kunnen vaak wel worden gemaskeerd, maar grote oneffenheden blijven zichtbaar, zelfs met glasvezelbehang.

Het behang kan helpen om de uitstraling van de wand te verbeteren, maar het kan geen wonderen verrichten bij ernstige schade of grote oneffenheden.

Verberg stucwerk scheurtjes met glasvezelbehang

Kleine scheuren en haarscheuren kunnen inderdaad gemakkelijk verborgen worden achter glasvezelbehang. Hetzelfde geldt voor kleine gaatjes.

Als je echter een perfect glad oppervlak wilt creëren, is het aan te raden om de kleine scheuren te repareren en de gaatjes op te vullen voordat het behang wordt aangebracht. Op die manier kun je ervoor zorgen dat er geen onregelmatigheden zichtbaar zijn.

Als je muren hebt met ernstige gebreken, is het raadzaam om te kiezen voor renovatievlies in plaats van standaard behang. Renovatievlies is zeer sterk, hecht goed aan de ondergrond en is verkrijgbaar in verschillende diktes.

Kort samengevat:

 • Renovatievlies is een goede oplossing voor slechte muren.
 • Glasvezelbehang verbergt kleine scheuren.
 • Het werkt kleine gaatjes weg.
 • Renovatievlies biedt extra stevigheid en gladheid.

Dikte glasvezelbehang

De glasvezelbehang dikte kan variëren en het is belangrijk om de juiste dikte te kiezen, afhankelijk van de staat van de ondergrond.

De dikte en stevigheid van het behang worden doorgaans aangegeven in gram per vierkante meter. Als de wand in een normale staat verkeert met hier en daar wat kleine putjes, kan bijvoorbeeld glasvezelbehang van 120 gram voldoende zijn.

Als er echter echt scheurtjes in de muur zitten, is het beter om te kiezen voor dikker glasvezelbehang, zoals renovatievlies van 150 gram. Deze dikkere variant biedt extra stevigheid en kan beter omgaan met oppervlakteonregelmatigheden.

Glasvezel.

Behang glasvezel

Bij de aankoop van behang met glasvezel is het inderdaad belangrijk om rekening te houden met de gewenste uitstraling, zoals de structuur of een gladde afwerking.

Als je op zoek bent naar goedkoop glasvezelbehang, kun je bijvoorbeeld kijken naar aanbiedingen bij winkels zoals Action. Daarnaast zijn er regelmatig aanbiedingen beschikbaar waarvan je gebruik kunt maken.

Je kunt een ruime keuze vinden bij verschillende bouwmarkten, zoals Gamma, Praxis, Karwei, Hornbach en andere bouwmarkten.

Het is aan te raden om prijzen en aanbiedingen te vergelijken en het assortiment van verschillende winkels te bekijken om te vinden wat aan jouw wensen en budget voldoet.

In de webshop van Glasvezelbehang.com kun je alles soorten behang kopen met korting.

Glasvezelbehang aanbrengen

Bij het behangen van een hoek van de muur is het inderdaad aan te raden om de baan 10 cm in de hoek door te laten lopen. Vervolgens plak je de volgende baan met een overlap over de hoek heen.

Op deze manier kun je de laag dubbel en loodrecht doorsnijden, waardoor een perfect behangen hoek ontstaat. Dit resulteert in een strakke afwerking van het behang in de hoek van de ruimte.

Hier is een stapsgewijze aanpak om dit te bereiken:

 1. Breng een loodlijn aan op de muur om als referentie te dienen voor het behangen.
 2. Knip de behangbanen op maat, waarbij ze 10 cm langer zijn dan de lengte van de muur.
 3. Smeer lijm op de muur, waarbij de lijm iets breder is dan de baan.
 4. Druk de baan stevig in de lijm en gebruik een waterpas om te controleren of deze recht is.
 5. Gebruik een rubberen roller om het behang stevig aan te drukken en eventuele luchtbellen te verwijderen.
 6. Breng de volgende baan strak tegen de voorgaande baan aan.
 7. Laat een overlap in de hoek ontstaan en snijd deze loodrecht af met een scherp mes.

Door deze stappen te volgen, kun je een mooie en strakke afwerking van het behang in de hoeken van de ruimte bereiken.

Glasvezelbehang schilderen

Behang kan prima worden geschilderd om de gewenste kleur en afwerking te bereiken. Het is belangrijk om eerst het behang goed te laten drogen na het aanbrengen voordat je begint met schilderen.

Voor het beste resultaat wordt aanbevolen om een primer aan te brengen voordat je gaat schilderen. Dit zorgt voor een betere hechting van de verf.

Je kunt vervolgens de gewenste verf op waterbasis gebruiken om het behang te schilderen.

Zorg ervoor dat je de verf gelijkmatig aanbrengt met een roller of kwast. Na het drogen van de verf heb je een mooi en duurzaam geschilderd glasvezelbehang.

Glasvezelbehang verwijderen

Natuurlijk kan glasvezel behang verwijderen iets uitdagender zijn dan het verwijderen van papierbehang, maar met de juiste tips en methoden kun je het proces vergemakkelijken en sneller voltooien. Hier zijn enkele tips om glasvezelbehang gemakkelijker te verwijderen:

 1. Maak kleine insnijdingen: Gebruik een scherp mes om kleine insnijdingen te maken in het glasvezelbehang. Dit helpt bij het doordringen van de lijm en vergemakkelijkt het verwijderingsproces.
 2. Bevochtig het behang: Maak het glasvezelbehang vochtig met warm water en een spons, een verfroller of een plantenspuit. Dit helpt de lijm los te weken en maakt het behang gemakkelijker te verwijderen.
 3. Gebruik een behangafstomer: Een behangafstomer kan handig zijn om het behang los te stomen en de lijm zachter te maken, waardoor het gemakkelijker te verwijderen is.
 4. Trek het behang voorzichtig los: Begin bij een hoek en trek het behang voorzichtig los. Probeer het behang in grote stukken te verwijderen, indien mogelijk. Gebruik een plamuurmes of een behangafsteker om te helpen bij het losmaken van het behang.
 5. Verwijder lijmresten: Nadat het behang is verwijderd, kunnen er nog lijmresten op de muur achterblijven. Gebruik warm water en een spons of een lijmverwijderaar om deze resten voorzichtig te verwijderen.

Door deze tips te volgen, kun je het proces van het verwijderen vergemakkelijken en efficiënter laten verlopen.

Offerte glasvezelbehang plakken en sauzen

Om duidelijkheid te krijgen in alle kosten van het aanbrengen ontvangt u een offerte. Uiteraard op uw eigen verzoek en geheel vrijblijvend.

Onze glasvezelbehangers werken door heel Nederland in opdracht van particulieren, bedrijven en organisaties. Ook in uw omgeving zijn onze behangers actief.

Wij laten u vrijblijvend kennismaken met onze professionaliteit, kwaliteit en service als het gaat om glasvezelbehang. Vraag zonder verplichtingen een gratis offerte aan.