Wat is Glasvliesbehang?

Glasvliesbehang is van glasvezels gemaakt en is in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Bijvoorbeeld als glad behang, zodat het lijkt alsof de muur gestuukt is.

Glasvliesbehang is echter eveneens met een motief beschikbaar. Bijvoorbeeld met een ruitjespatroon of met een visgraatmotief.

Bij een structuur is er sprake van glasvezels die samengeperst zijn tot een weefsel, waarvoor men de naam Glasvliesbehang gebruikt.

Wil je glasvlies behang laten aanbrengen? Scanbehang.nl heeft nu een geweldige aanbieding van €12,99 per vierkante meter. Behangen en sauzen inclusief materiaal!

Glasvliesbehang

Glasvliesbehang in gladde uitvoering perfect voor nieuwbouw

Bent u van plan om glasvliesbehang aan te laten brengen in een gladde uitvoering? Dat is een populaire keuze voor nieuwbouwwoningen.

De muren in een nieuwbouwwoning zijn doorgaans niet afgewerkt of niet naar eigen voorkeur. In dat geval is Glasvliesbehang een perfecte keuze.

Bovendien hoeft u niet de muren allemaal te laten stuken als u een glad resultaat wenst. Renovatievlies in de vorm van Glasvliesbehang maakt uw wanden glad en strak.

Voor een stuclook kun je ook glasvezelbehang, renovlies behang, stucbehang, renovatievliesbehang of vliesbehang aanbrengen.

Glasvliesbehang voor het interieur in bestaande woningen

Er zijn veel redenen waarom Glasvliesbehang ook in het interieur van bestaande woningen de voorkeur krijgt. U heeft bijvoorbeeld de keuze uit glad behang of behang met een structuur.

Het behang met glasvlies is sterk en biedt vele voordelen, zoals dat de keuze voor uw favoriete kleur. De behangsoort is zo ontworpen dat het in iedere kleur te schilderen is.

Het uiterlijk van het glasvezel behang en de afwerking in kleur bepalen de sfeer. Zo heeft u invloed op welke sfeer u in huis wenst.

 • Samengeperste glasvezels
 • In verschillende uitvoeringen: glad of met structuur
 • Perfect voor afwerking muren in nieuwbouwwoningen
 • Ideaal voor het interieur in bestaande woningen
 • In iedere kleur uit te voeren
 • Keuze voor gewenste sfeer in huis

Glasvliesbehang voor de zakelijke sector

Heeft u een kantoor of andere ruimte waarvan de muren aan een opknapbeurt toe zijn? Of betrekt u een pand waar de muren nog niet afgewerkt zijn?

Glasvliesbehang is een van de meest populairste afwerkingsopties voor muren in de zakelijke sector. Bovendien is het voordelig in vergelijking met het laten stuken van alle muren.

U heeft bovendien het voordeel dat onze Glasvliesbehangers u al het werk uit handen nemen en het hele proces zorgvuldig uitvoeren. Laat uw gegevens achter en wij nemen contact op.

Onze behanger zijn gespecialiseerd in renovatiebehang aanbrengen, bouwbehang plakken, glasweefselbehang en fleece behang verven.

Waarom glasvliesbehang?

Glasvliesbehang is een type behang dat gemaakt is van fijn geweven glasvezels. Het is een populair alternatief voor traditioneel behang vanwege zijn duurzaamheid en sterke eigenschappen. Hier zijn enkele kenmerken en voordelen van glasvliesbehang:

 1. Sterkte: Glasvlies behang is zeer sterk en bestand tegen scheuren. Het versterkt de onderliggende muur en kan kleine scheuren en onvolkomenheden verbergen.
 2. Duurzaamheid: Het behang is zeer duurzaam en gaat lang mee. Het is bestand tegen slijtage en kan goed tegen stoten en krassen.
 3. Ademend: Dit type behang is ademend, wat betekent dat het vocht doorlaat. Hierdoor kan het vochtproblemen op de muur helpen voorkomen door de luchtcirculatie te bevorderen.
 4. Brandwerend: Het behang heeft brandvertragende eigenschappen, waardoor het de verspreiding van vuur kan vertragen. Dit kan helpen bij het vergroten van de brandveiligheid in een ruimte.
 5. Eenvoudige toepassing: Glasvliesbehang is relatief eenvoudig aan te brengen. Het kan direct op de muur worden geplakt met behanglijm. Het behang is ook gemakkelijk te snijden en past zich goed aan oneffen oppervlakken aan.
 6. Overschilderbaar: Je kunt het naar wens schilderen in elke kleur. Na het aanbrengen kan het worden geverfd met muurverf in de gewenste kleur, waardoor verschillende decoratieve mogelijkheden ontstaan.

Glasvliesbehang wordt vaak gebruikt in zowel residentiële als commerciële toepassingen. Het is geschikt voor verschillende ruimtes, zoals woonkamers, slaapkamers, gangen en kantoren. Het kan ook worden toegepast op plafonds.

Glasvlies behang dikte

De dikte en het gewicht van het glasvliesbehang kunnen variëren, en het is inderdaad belangrijk om de juiste dikte te kiezen op basis van de staat van de ondergrond.

Als de muur in een normale staat verkeert met hier en daar kleine putjes of onvolkomenheden, kan glasvliesbehang van 120 gram voldoende zijn. Dit type behang biedt nog steeds een goede dekking en versterking van de muur.

Als er echter scheurtjes in de muur zitten of als de ondergrond meer renovatiewerk nodig heeft, is het raadzaam om te kiezen voor dikker behang.

Renovatievlies met een gewicht van 150 gram biedt extra stevigheid en kan helpen om de scheurtjes en onregelmatigheden in de muur te verbergen.

Het is belangrijk om de staat van de muur zorgvuldig te beoordelen voordat je het glasvliesbehang selecteert.

Beste glasvliesbehang aanbrengen

Het plakken van behang vereist een andere werkwijze vereist dan papierbehang en dat het handig kan zijn om het werk uit te besteden aan professionele behangers voor het beste resultaat.

Professionals hebben de ervaring en kennis om het behang efficiënt en nauwkeurig aan te brengen.

Het uitbesteden van het werk aan professionele glasvliesbehangers kan inderdaad voordelen hebben, zoals de garantie op een goed resultaat en tijdsbesparing. Het kan ook helpen om mogelijke fouten of problemen tijdens het behangen te voorkomen.

Wat betreft de kosten, kan het de moeite waard zijn om een offerte aan te vragen bij professionele behangers om een idee te krijgen van de prijzen.

Het tarief per vierkante meter kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals de moeilijkheidsgraad van de klus, de staat van de muur en de locatie. Ontdek ook het verschil met ons beste renovlies.

Glasvlies behang laten aanbrengen.

Glasvliesbehang behanglijm

Bij zelf glasvliesbehang plakken is het essentieel om alle benodigde materialen in huis te hebben voordat je begint. Naast het behang zelf zijn er enkele belangrijke punten om te overwegen:

 1. Lijm: Gebruik speciale lijm die geschikt is voor glasvliesbehang. Papierbehanglijm is niet geschikt voor glasvezelbehang. De juiste lijm zorgt voor een goede hechting tussen het behang en de muur. Zorg ervoor dat je voldoende lijm hebt voor het hele behangproject.
 2. Muur voorbereiden: Zorg ervoor dat de muur schoon, droog en glad is voordat je begint met behangen. Verwijder eventuele oude behangresten, vuller of verf. Repareer eventuele scheuren of onvolkomenheden in de muur voordat je het behang aanbrengt.
 3. Behang kopen: Meet de oppervlakte van de muur nauwkeurig op om te bepalen hoeveel rollen glasvlies je nodig hebt. Koop voldoende behang om de hele muur te bedekken, en zorg ervoor dat de rollen dezelfde kleurbatch hebben om kleurverschillen te voorkomen.
 4. Lijm kopen: Naast het behang zelf is het belangrijk om de juiste behanglijm aan te schaffen. Volg de instructies van de fabrikant met betrekking tot de hoeveelheid water en lijm die nodig is om de juiste consistentie te bereiken.

Glasvliesbehang verwijderen

 1. Weekmethode: Glasvliesbehang verwijderen kan door het nat te maken. Gebruik een behangafweekmiddel of een mengsel van warm water en afwasmiddel. Breng het mengsel royaal aan op het behang en laat het enige tijd intrekken om de lijm los te weken.
 2. Afschrapen: Nadat het behang voldoende is geweekt, kun je een plamuurmes, behangafsteker of een speciale behangafstomer gebruiken om voorzichtig het glasvliesbehang van de muur af te schrapen. Doe dit met lichte druk om de muur niet te beschadigen.
 3. Stoommethode: Een behangafstomer kan ook nuttig zijn bij het verwijderen van glasvliesbehang. De stoom helpt de lijm op te lossen, waardoor het behang gemakkelijker loskomt. Houd de stoomplaat enige tijd op het behang en schraap het daarna voorzichtig af.
 4. Beschermende kleding en ventilatie: Draag bij het verwijderen van glasvliesbehang beschermende kleding, zoals handschoenen en een veiligheidsbril, om jezelf te beschermen tegen het afweekmiddel en eventuele losse deeltjes. Zorg ook voor voldoende ventilatie in de ruimte.

Vraag een gratis offerte aan

Wil je de beste prijs? Huur dan vliesbehanger.com in! Wij garanderen de hoogs haalbare kwaliteit en laagste prijzen. Vraag vrijblijvend een goedkope offerte aan.